Kunstweb Lochem

Platform voor kunst en cultuur in de gemeente Lochem

Gegevens gebeurtenis

AridaPoppenTheater

Tijd: Maart 7 2018 van 18.00 tot April 4 2018 bij 19.00
Locatie: Borne
Soort gebeurtenis: theaterpoppen, maken, en, spelen
Georganiseerd door: AridaPoppenTheater
Meest recente activiteit: 31 Jan

Naar Outlook of iCal (.ics) exporteren

Omschrijving gebeurtenis

Cursus POPgepast NATUURlijk! (Theaterpoppen maken & spelen 6 -13 jaar))
In deze cursus word je poppenmaker en speler tegelijk. Want wat is er nu leuker dan zelf een eenvoudige pop te maken en een voorstelling te geven? In deze cursus werken we daar langzaam naar toe.
Je maakt kennis met de verschillende soorten theaterpoppen en de plek waar ze hun verhaal (kunnen) vertellen. Je krijgt uitleg over hoe de poppen gemaakt kunnen worden, en hoe je ze als poppenspeler kunt bespelen. In deze cursus ga je zelf aan de slag met eenvoudig droog materiaal en maak je ‘snel klaar poppen’.
Je start met het maken van jouw eigen stokpop. Welke pop wil je graag maken en hoe komt die er dan uit te zien? Wordt het een mens of een dier? Misschien wel een held of fantasie figuur. In de “Pop-parade Gasten’ kun jij jouw eigen pop (achter theaterdoek) aan alle andere poppen showen.
Daarna ga je een (bek) handpop maken. Je gaat nu niet alleen op zoek naar het karakter van je pop, maar ook naar de stem die jouw pop heeft. In tweetallen maken jullie een korte scene. Dit mag je zelf verzinnen maar natuurlijk kun je ook gebruik maken van een boek, gedicht of mop. Jullie spelen de scene voor de andere kinderen, zij zijn het publiek.
De tweede helft van de cursus ga je aan de slag met het maken van een (kartonnen) tafelpop en het geven van een heuse (gezamenlijke) voorstelling. Met alles erop en eraan. Jij bespeelt jouw eigen pop. Heb je toch liever een rol achter de schermen dan zijn er nog meer taken en rollen te verdelen. Wat dacht je van het opbouwen van het decor, bedienen van de muziek en het verzorgen van de attributen?
De laatste les is een eigen voorstelling! Deze voorstelling wordt gespeeld in het decor van AridaPoppenTheater. En het publiek? Dat mag jouw papa, mama, broertje, zusje, opa of oma zijn.
De docente
Arida Stomps heeft een eigen reizend poppentheater. Zij speelt daarmee verschillende voorstellingen op scholen, bedrijven en in theaters, varieerend van 20 tot 60 minuten. Arida heeft een eigen bedrijf gericht op podiumkunsten / poppentheater / productie assistent. Ze woont in de Achterhoek, en is van oorsprong verpleegkundige en praktijkopleider.
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Arida: 06- 23976627 en janenarida@planet.nl
De cursus
Deze geweldig leuke kindercursus bestaat uit 5 lessen op de woensdagmiddag van steeds 2 uur (15.00-17.00 uur. Het is geschikt voor kinderen van 6 t/m 13 jaar. Deelname kost €75,- per kind; dit is exclusief knutselmateriaal (knutselmateriaal bestaat uit ''afval'' dat we gaan hergebruiken :-)). De cursus gaat van start bij 5 deelnemers, er is plek voor maximaal 12 kinderen. We schenken ranja!
De lesdata zijn:
7 maart (startdatum)
14, 21, 28 maart
4 april (generale repetitie en voorstelling)
Docente Arida houdt ervan om met recyclebaar materiaal te werken en heeft een hekel aan weggooien. Daarom is het heel gemakkelijk voor de kinderen om hun eigen knutselmateriaal mee te nemen! Voor de eerste bijeenkomst: een eierdoos en / of houtenpollepel, een stuk stof (bv oud Tshirt of vaatdoek) en een stokje ong 30 cm (mag ook uit de natuur gehaald worden). Wat er voor de rest van de lessen nodig is, horen de deelnemertjes van Arida zelf!
Aanmelden: http://www.kulturhusborne.nl/…/Curs…/POPgepast-NATUURlijk%21

Prikbord

Opmerking

Bevestigen voor AridaPoppenTheater om opmerkingen toe te voegen!

Wordt lid van Kunstweb Lochem

Bijwonen (1)

Contact netwerk

Beheerder netwerk Kunstweb Lochem vanaf 1 april 2016

Lochemse Kunstfactor
t.a.v. Jacqueline de la Rie

Mob: 06-46014339
jacqueline.delarie@gmail.com 

Lid worden

Kunstweb Lochem is een interactief cultureel platform, waaraan iedereen gratis kan deelnemen. Als je lid wilt worden, wordt je verzocht eerst de toelichting en de spelregels te lezen.

Redactie Kunstweb Lochem

Peter Buikstra

Jeroen Roozendaal

Rob Schuurman

Interesse om geïnterviewd te worden door een van onze redacteuren?  

Of wilt u liever ook zelf als redacteur aan de slag? 

Mail:

 jacqueline.delarie@gmail.com

Culturele Agenda Lochem

Voor een maandelijks overzicht van de culturele evenementen kunt u zich abonneren op de Culturele Agenda Lochem.

Aanmelden: klik hier.

Wilt u zelf evenementen op deze agenda laten plaatsen voor verspreiding onder 2300 abonnees? Lees hier de voorwaarden.

Evenementenkalender

Partners

AaartNL
Akku Lochem
Atelier Hanta Yo

Bach Traditie Lochem
Bands and friends
Het Oosterhof
Conens en van Wiechen
Crecoco
Cultureel Café Lochem

Filosofie Café 
Galerie Air
Heksenlaak
Kinderknooppunt
Kijk Lochem
Landgoed Ehzerwold
Levende Namen
Pays-Sas
Requiem Lochem
Schouwburg Lochem
Trefpunt Gorssel
VVV Lochem
Woodbrooke Hotel

Heb je een bedrijf en wil je ook partner worden? Zet een link naar Kunstweb Lochem op jouw website, stuur deze link naar Jacqueline.delarie@gmail.com
en wij zetten een link op Kunstweb Lochem naar jouw site.

Marktkraam Kunstweb Lochem

Leden van Kunstweb Lochem kunnen wekelijks gebruik maken van een marktkraam op de woensdagmarkt in Lochem om hun activiteiten te promoten.
Lees hier wat de mogelijkheden zijn en hoe u de marktkraam kunt reserveren.

© 2018   Gemaakt door Webredactie Gemeente Lochem.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden