Kunstweb Lochem

Platform voor kunst en cultuur in de gemeente Lochem

Kunstweb Lochem

Platform voor kunst en cultuur in de gemeente Lochem

Doel van deze site
Deze communitysite is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst en cultuur in de gemeente Lochem. Doel is om een overzicht te kunnen bieden van de grote hoeveelheid culturele activiteiten die in deze gemeente georganiseerd worden. Daartoe is er een agenda, een foto- en een videoarchief, blogfunctie en forumfunctie.
 
Waarom deze site?
De gemeente Lochem staat van oudsher bekend om haar rijke en gevarieerde culturele klimaat. Niet voor niets heeft Lochem haar Schouwburg (ruim 100 jaar op deze plaats!) daaraan te danken.
Er huisde en huist veel talent in deze gemeente, zowel op creatief als op organisatorisch gebied. Denk bijvoorbeeld aan de beroemde Lochemse Popfestivals in het Openluchttheater en aan de ruim 30 jaar oude Matthäus Passion traditie.
Na de fusie van Lochem met de gemeente Gorssel groeide de behoefte aan meer coördinatie en overzicht op het gebied van kunst en cultuur. De gemeente Lochem heeft gemeend in deze behoefte te voorzien met het aanstellen van een cultuurmakelaar. Deze zal zich  richten op het ontwikkelen van een netwerk voor organisaties, verenigingen, personen en bedrijven die cultureel actief zijn en het bieden van service aan de amateurkunstverenigingen. Het op te richten netwerk zal digitaal haar plek krijgen op Kunstweb Lochem en op de gemeentelijke website www.lochem.nl 
Dit platform, Kunstweb Lochem, is opgericht om alle liefhebbers van kunst en cultuur in staat te stellen elkaar te ontmoeten en om zijn/haar aktiviteiten onder de aandacht van elkaar te brengen in een overzichtelijke culturele agenda.

Wat kun je allemaal met deze site?
- Leden kunnen hun culturele activiteiten in de gemeente Lochem invoeren in de agenda.
- Leden kunnen hun ideeën en impressies in 'blogs' schrijven of een discussie opstarten in het 'forum'
- Leden kunnen foto's en video's van culturele evenementen delen met anderen door deze op de site te zetten.
- Leden kunnen lid worden van een groep. Er zijn al themagroepen opgericht, maar iedereen is vrij om zelf een nieuwe groep aan te maken. Groepsleden kunnen onderling met elkaar discussiëren. Men kan bijvoorbeeld besluiten om eens bij elkaar te komen om van elkaar te leren. Denk bijvoorbeeld aan een onderwerp als 'publiciteit'. Iedere vereniging heeft daar mee te maken. Wat is er nou leerzamer en interessanter om van elkaar te leren en misschien wel een deskundige erbij te vragen die kan inspireren om de pr in de toekomst nog effectiever aan te gaan pakken?
Hetzelfde geldt voor financiën, sponsoring en fondsenwerving. Ook hier kunnen leden hun deskundigheid vergroten door ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren.
- Leden kunnen anderen uitnodigen.
Deze site is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst en cultuur in de gemeente Lochem. Voor actieve beoefenaars en stille genieters, voor amateurs en professionals, voor jongeren en ouderen, voor organisatoren en sponsors, voor inwoners van deze gemeente en voor toeristen. Dat betekent dat ook mensen die niet in Lochem wonen lid kunnen worden. Het enige criterium is: interesse in kunst en cultuur in Lochem!

Zelf bijdragen
Zelfwerkzaamheid staat bij deze site voorop. Leden en verenigingen zijn zelf verantwoordelijk voor het vullen van deze site en bepalen zelf welke activiteiten zij daar op willen vermelden, welke foto's en video's zij willen plaatsen.
 
Wat mag niet op deze site?
Alles wat niet direct met kunst en cultuur te maken heeft of buiten de gemeente Lochem plaatsvindt. Neem voor twijfelgevallen contact op met de beheerder. 
Geen spam, geen irritante reclame voor eigen gewin, geen porno, geen beledigende teksten.
Bijdragen die niet aan de criteria voldoen worden zonder overleg door de redactie van de site gehaald.
 
Belangrijke tip: Vergroot uw zichtbaarheid door u zelf in de schijnwerper te (laten) plaatsen!!!
- Foto op profielpagina.  Als u een foto van u zelf of van uw organisatie plaatst op uw profielpagina, zullen wij u af en toe in de schijnwerper zetten. Dit kan nuttig zijn om aandacht voor uw culturele activiteiten te genereren.
- Foto bij agenda-item. Hetzelfde geldt ook voor de agenda-items. Als u bij iedere activiteit die u invoert ook een plaatje of foto plaatst, zullen wij uw activiteit in de schijnwerper plaatsen. Profielpagina's en agenda-items zonder afbeelding zullen nooit extra aandacht krijgen, simpelweg omdat er niets te zien is.
-  Plaats een blog. Extra aandacht  kunt u ook creëren door af en toe een blog te schrijven over uw activiteiten. Dat mag ook een persbericht zijn wat u gebruikt heeft voor de media. Uw naam of de naam van uw organisatie staat dan een aantal dagen op de hoofdpagina vermeld bij de blogs.

Redactie
Cultuurmakelaar Gerthe Lamers: g.lamers@lochem.nl

Wanneer het u niet lukt om in te loggen of er zijn andere vragen van technische aard, dan kunt u contact opnemen met Gerthe Lamers. Stuur een mail en u krijgt zo spoedig mogelijk antwoord.
 
Lochem smaakt naar meer!
Het culturele klimaat in Lochem wordt gekenmerkt door kwaliteit en ambitie. Via deze site hopen we een bijdrage te leveren aan een versterking van de kwaliteit van de culturele activiteiten, waar zoveel mogelijk inwoners en toeristen van kunnen genieten. Een bloeiend cultureel klimaat maakt dat een gemeente aangenaam is om in te wonen en te verblijven. Het maakt een gemeente extra aantrekkelijk als er goede culturele voorzieningen zijn.
Ik wens iedereen veel plezier en inspiratie toe met Kunstweb Lochem.
Gerthe Lamers
cultuurmakelaar gemeente Lochem en beheerder van deze site
tel: 06-51158092
 
N.b. Deze site is voortdurend in ontwikkeling. Neem voor vragen of suggesties contact op met de beheerder.

Voor het laatst bijgewerkt door Gerthe Lamers 18 Mei 2015.

Contact netwerk

Beheerder netwerk Kunstweb Lochem vanaf 1 april 2016

Lochemse Kunstfactor
t.a.v. Jacqueline de la Rie

Mob: 06-46014339
jacqueline.delarie@gmail.com 

Lid worden

Kunstweb Lochem is een interactief cultureel platform, waaraan iedereen gratis kan deelnemen. Als je lid wilt worden, wordt je verzocht eerst de toelichting en de spelregels te lezen.

Redactie Kunstweb Lochem

Peter Buikstra

Jeroen Roozendaal

Rob Schuurman

Interesse om geïnterviewd te worden door een van onze redacteuren?  

Of wilt u liever ook zelf als redacteur aan de slag? 

Mail:

 jacqueline.delarie@gmail.com

Culturele Agenda Lochem

Voor een maandelijks overzicht van de culturele evenementen kunt u zich abonneren op de Culturele Agenda Lochem.

Aanmelden: klik hier.

Wilt u zelf evenementen op deze agenda laten plaatsen voor verspreiding onder 2300 abonnees? Lees hier de voorwaarden.

Evenementenkalender

Partners

AaartNL
Akku Lochem
Atelier Hanta Yo

Bach Traditie Lochem
Bands and friends
Het Oosterhof
Conens en van Wiechen
Crecoco
Cultureel Café Lochem

Filosofie Café 
Galerie Air
Heksenlaak
Kinderknooppunt
Kijk Lochem
Landgoed Ehzerwold
Levende Namen
Pays-Sas
Requiem Lochem
Schouwburg Lochem
Trefpunt Gorssel
VVV Lochem
Woodbrooke Hotel

Heb je een bedrijf en wil je ook partner worden? Zet een link naar Kunstweb Lochem op jouw website, stuur deze link naar Jacqueline.delarie@gmail.com
en wij zetten een link op Kunstweb Lochem naar jouw site.

Marktkraam Kunstweb Lochem

Leden van Kunstweb Lochem kunnen wekelijks gebruik maken van een marktkraam op de woensdagmarkt in Lochem om hun activiteiten te promoten.
Lees hier wat de mogelijkheden zijn en hoe u de marktkraam kunt reserveren.

© 2018   Gemaakt door Webredactie Gemeente Lochem.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden