Kunstweb Lochem

Platform voor kunst en cultuur in de gemeente Lochem

Het Laatste Nieuws van LOCHEM WERELDWIJD

Lochem, 28 juli 2017

 

Zondag 30 juli, 15 uur: Werede Tesfamichael (Eritrea) speelt samen met uitgebreide AfroMix

 

Bezoekers van de serie “Lochem wereldwijd” worden a.s. zondag ondergedompeld in een mix van diverse Afrikaanse culturen. Hoofdpersoon is de Eritrese vluchteling Werede Tesfamichael op zijn krar (mini-harp). In tegenstelling tot eerdere berichten deelt hij het podium niet met twee, maar met vijf andere Afrikaanse muzikanten. Allereerst de Senegalese bloedbroeders Prosper Kassé & Serigne Gueye. Het duo wordt aangevuld met musici uit Iran, Sudan en Suriname. 

 

Afra Mussawisadeh uit Iran leerde klassieke Perzische percussie (o.a. tombak) bij enkele grootmeesters in Iran. In 1983 kwam hij naar Duitsland waar hij piano- en celloles nam. Vervolgens studeerde hij Afrikaanse percussie in Duitsland en Latijns-Amerikaanse percussie in Rotterdam en Cuba.  Haytham Musa uit Sudan is veelzijdig musicus op gitaar en elektrische basgitaar.  Speelt zowel in jazz-bands als Afrobands. Mark Milan is toetsenist, basgitarist en componist uit Suriname, die zich uitgebreid heeft verdiept in de Afrikaanse roots van zijn voorouders.

 

Prosper Kassé & Serigne Gueye speelden als buurjongens al samen in Senegal. AfroMix speelt akoestische griot-(troubadour)muziek uit Senegal en Gambia. Deze traditionele muziek wordt gemixt met moderne (elektrische) "groove". Prosper is de leadzanger en speelt gitaar en keyboard. Serigne is zanger en speelt talloze Afrikaanse percussie-instrumenten, zoals congoma, djembé, kalebas, bugarabu, talking drum, sawruba en sabar. Een voorbeeld vind je op: https://www.facebook.com/afromixband/videos/1387905704621064  

 

Werede Tesfamichael is een jonge krar-speler uit Eritrea. De krar is een vijf- of zessnarige lier. Het instrument is populair bij jongeren in Eritrea maar ook hier. Ze bouwen het instrument vaak zelf. Het is een primitief snaarinstrument, gemaakt van planken en snaren. Werede speelt nu op gitaarsnaren, maar soms zijn het remkabels van een brommer. De muziek is weemoedig en eindeloos en voert ons naar heel andere landschappen, warmte en droogte. De traditionele liederen uit Eritrea en ook de krar zijn beroemd geworden dankzij Tsehaytu Beraki, de “Zon van Eritrea”.  Een voorbeeld vind je op: https://www.npo.nl/vrije-geluiden/20-05-2007/VPRO_1123090   

 

Datum:  zondag 30 juli

Aanvang: 15 uur

Locatie: Stadshuus, Markt 3 te Lochem

Kaarten: 15 euro. Reserveren t/m 29 juli via VVV Lochem, of via cultureelcafe@eigenzinniglochem.nl of afhalen bij het VVV. 

Weergaven: 44

Opmerking

Je moet lid zijn van Kunstweb Lochem om reacties te kunnen toevoegen!

Wordt lid van Kunstweb Lochem

Contact netwerk

Beheerder netwerk Kunstweb Lochem vanaf 1 april 2016

Lochemse Kunstfactor
t.a.v. Jacqueline de la Rie

Mob: 06-46014339
jacqueline.delarie@gmail.com 

Lid worden

Kunstweb Lochem is een interactief cultureel platform, waaraan iedereen gratis kan deelnemen. Als je lid wilt worden, wordt je verzocht eerst de toelichting en de spelregels te lezen.

Redactie Kunstweb Lochem

Peter Buikstra

Jeroen Roozendaal

Rob Schuurman

Interesse om geïnterviewd te worden door een van onze redacteuren?  

Of wilt u liever ook zelf als redacteur aan de slag? 

Mail:

 jacqueline.delarie@gmail.com

Culturele Agenda Lochem

Voor een maandelijks overzicht van de culturele evenementen kunt u zich abonneren op de Culturele Agenda Lochem.

Aanmelden: klik hier.

Wilt u zelf evenementen op deze agenda laten plaatsen voor verspreiding onder 2300 abonnees? Lees hier de voorwaarden.

Evenementenkalender

Partners

AaartNL
Akku Lochem
Atelier Hanta Yo

Bach Traditie Lochem
Bands and friends
Het Oosterhof
Conens en van Wiechen
Crecoco
Cultureel Café Lochem

Filosofie Café 
Galerie Air
Heksenlaak
Kinderknooppunt
Kijk Lochem
Landgoed Ehzerwold
Levende Namen
Pays-Sas
Requiem Lochem
Schouwburg Lochem
Trefpunt Gorssel
VVV Lochem
Woodbrooke Hotel

Heb je een bedrijf en wil je ook partner worden? Zet een link naar Kunstweb Lochem op jouw website, stuur deze link naar Jacqueline.delarie@gmail.com
en wij zetten een link op Kunstweb Lochem naar jouw site.

Marktkraam Kunstweb Lochem

Leden van Kunstweb Lochem kunnen wekelijks gebruik maken van een marktkraam op de woensdagmarkt in Lochem om hun activiteiten te promoten.
Lees hier wat de mogelijkheden zijn en hoe u de marktkraam kunt reserveren.

© 2018   Gemaakt door Webredactie Gemeente Lochem.   Verzorgd door

Banners  |  Een probleem rapporteren?  |  Algemene voorwaarden